ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ

 

 

   Το Θεσπρωτικό είναι μια κωμόπολη του νομού Πρεβέζης, το οποίο απέχει περίπου 40km από αυτή. Στο Θεσπρωτικό απαριθμούνται περίπου 3.000 κάτοικοι, από τους οποίους η πλειοψηφία ασχολείται με ελεύθερα επαγγέλματα κυρίως  αγροτικής φύσεως. Το Θεσπρωτικό βρίσκεται βυθισμένο στο κέντρο της  καταπράσινης  "Λάκκας Σουλίου ". Αποτελεί το κεφαλοχώρι των περιχώρων χωριών και κέντρο ψυχαγωγίας και ενημέρωσης των  κατοίκων των γειτονικών περιοχών. Τα χωριά με τα οποία συνορεύει το Θεσπρωτικό είναι: Ριζοβούνι, Παπαδάτες, Άσσος, Ελιά και Τύργια.  Μια άλλη άτυπη ονομασία αλλά πιο εύχρηστη από τους ντόπιους είναι " Λέλοβα" .

      Στο Θεσπρωτικό είναι διαθέσιμες για την άμεση και έγκαιρη εξυπηρέτηση των πολιτών διάφορες υπηρεσίες όπως: Αστυνομία ,Πυροσβεστική, Ειρηνοδικείο και  Κ.Ε.Π. Επίσης για την ιατρική περίθαλψη των κατοίκων του Θεσπρωτικού  καθώς και γύρων περιοχών λειτουργεί Κέντρο Υγείας με εξειδικευμένο προσωπικό.

     Για την ψυχαγωγία των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών υπάρχουν γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τέννις. Ωστόσο για την διασκέδασή  τους υπάρχουν πολλές ταβέρνες και καφετέριες.