Δεύτερη Συνάντηση Εκπαιδευτικών

 KON2

 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Βασική Δράση ΚΑ2 Συμπράξεις Ανταλλαγών μεταξύ σχολείων με τίτλο «Artistic & Religious Culture & Heritage» πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διεθνική συνάντηση εκπαιδευτικών στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας από 9 έως 14 Μαΐου 2022 μεταξύ των έξι σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προκειμένου να γνωρίσουν σε βάθος την Ισλαμική Κληρονομιά.


 Islamic Heritage1

 

Οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις παραδόσεις και την κουλτούρα της Ισλαμικής θρησκείας, να γνωρίσουν την ιστορία του Ισλάμ, καθώς   και τις εκπαιδευτικές διαδικασίες που εφαρμόζονται στα αμιγώς θρησκευτικά σχολεία της Τουρκίας. Στους συμμετέχοντες δόθηκε η δυνατότητα να λάβουν μέρος σε workshops που αφορούσαν την Ισλαμική τέχνη και μουσική. Παρακολούθησαν σεμινάρια για την ιστορία του Ισλάμ αλλά και την αρχιτεκτονική του τεμένους. Επίσης, επισκέφτηκαν σημαντικά ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της πόλης και παρακολούθησαν τον παραδοσιακό θρησκευτικό χορό των δερβίσηδων στο ίδρυμα Mevlevi lodge.


Islamic Heritage2

Η κινητικότητα αυτή ήταν η τελευταία του προγράμματος το οποίο ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία μετά από τρία έτη και κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες για ολόκληρο τον κόσμο. Ως μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του ΓΕΛ Θεσπρωτικού θέλουμε ολόψυχα να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος και ιδιαίτερα τους μαθητές μας για την άψογη συνεργασία, την εμπιστοσύνη, το ενδιαφέρον και την προθυμία να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος.


 

Islamic Heritage3

 

Η παιδαγωγική Ομάδα

Το Blog του Κεραυνού Πολιτιστκός Σύλλογος Φιλαρμονικός Σύλλογος  Η Ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Θεσπρωτικού