Προθεσμία για τις Στρατιωτικές Σχολές και η Προκήρυξη 2022

 

02strat 

Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώθηκε η εγκύκλιος για την επιλογή Σπουδαστών/τριών στα ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ, ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

Η υποβολή της αίτησης θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής, η οποία θα δέχεται αιτήσεις 


από  την Τρίτη 01 Φεβρουαρίου 2022 (ώρα 08:00)

έως και την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 (ώρα 24:00).



Δείτε εδώ την Εγκύκλιο

Δείτε εδώ την Προκήρυξη


H υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης του υποψηφίου, καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω σχετικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση

https://www.asei-assy.mil.gr.


 

Ο/Η υποψήφιος/α εγγράφεται στην υπόψη εφαρμογή χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου (e-mail) και διαχειρίζεται προσωπικά την αίτησή του/της (επεξεργασία, προσωρινή αποθήκευση, οριστικοποίηση, μεταφόρτωση εγγράφων, αποστολή) πλήρως ηλεκτρονικά

 

Όσοι/ες έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις ΠΚΕ για μία ή περισσότερες στρατιωτικές σχολές, πρέπει αφενός να δηλώσουν αυτές στο Μηχανογραφικό Δελτίο του ΥΠΑΙΘ, αφετέρου να υποβάλλουν με μεταφόρτωση (upload) μέσω της σχετικής εφαρμογής, εντός της προθεσμίας που καθορίζεται στο Παράρτημα «Α», μια πλήρη σειρά των δικαιολογητικών που αναγράφονται στο Παράρτημα «ΣΤ»

 

Η υπόψη Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση ΕΚΤΥΠΩΝΕΤΑΙ συμπληρωμένη από τον υποψήφιο, υπογράφεται από τον ίδιο και από τον/τους έχοντα/ες την επιμέλεια ή επιτροπεία (σε περίπτωση ανήλικου υποψήφιου), θεωρείται για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή και μεταφορτώνεται (upload) ηλεκτρονικά, μέσω της εφαρμογής, μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά κατά την καθοριζόμενη στην παρούσα, διαδικασία.

 

 

Παράρτημα «ΣΤ» (τμήμα αυτού)

1. Έλληνες/ίδες με Ελληνική Ιθαγένεια:

 

α. Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση υποψηφίου (Υπόδειγμα «4» του Παραρτήματος «Θ»).

 

β. Δελτίο υγειονομικής εξέτασης υποψηφίου (Υπόδειγμα «3» του Παραρτήματος «Θ»), που θα προσκομιστεί στο εξεταστικό κέντρο την 1η ημέρα των υγειονομικών εξετάσεων (Δεν μεταφορτώνεται στην ηλεκτρονική αίτηση).

 

γ. Πιστοποιητικό γέννησης ή ιθαγένειας ή οποιοδήποτε πιστοποιητικό, το οποίο εκδίδεται από Δημόσια Αρχή και αποδεικνύει την ιθαγένεια. Υφίσταται η δυνατότητα άντλησης των ανωτέρω πιστοποιητικών μέσω χρήσης των υπηρεσιών που παρέχονται από τη Διαδικτυακή Πύλη του Δημοσίου «gov.gr».

 

δ. Οι υποψήφιοι/ες της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) (όλων των τμημάτων της) πρέπει επιπλέον,

 

υποχρεωτικά να υποβάλουν πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το κράτος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, που θα βεβαιώνει τη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας σε επίπεδο Β2 (Καλή Γνώση) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσομάθειας.

 

ε. Επιπρόσθετα δικαιολογητικά, εφόσον ο υποψήφιος υπάγεται σε μία από τις ειδικές κατηγορίες, όπως αναλύονται στο Παράρτημα «Β».


Το Blog του Κεραυνού Πολιτιστκός Σύλλογος Φιλαρμονικός Σύλλογος  Η Ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Θεσπρωτικού