Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.)

 

mhxanografiko-1


Από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου έως την Τετάρτη 28 Ιουλίου οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων 2021 μπορούν να υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως επίσης και παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι θα μπορούν  να επισκέπτονται, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password), την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/ και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.


Οι υποψήφιοι μπορούν (όσον αφορά το Μηχανογραφικό δελτίο) να συμπληρώνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (προσωρινή αποθήκευση) και στη συνέχεια να κλειδώσουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο (επιλέγοντας Οριστικοποίηση) το αργότερο έως και την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 και ώρα 24:00.

Κατά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των  βαθμολογικών  επιδόσεων του είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την ΕΒΕ κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης όπου απαιτείται και της ΕΒΕ του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών.


Η ίδια προθεσμία ισχύει και για την υποβολή του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου.


Εντός της ίδιας προθεσμίας, αν κάποιος υποψήφιος οριστικοποιήσει το παράλληλο μηχανογραφικό του και θελήσει να κάνει οποιαδήποτε τροποποίηση, τότε απλά μπορεί να κάνει Αναίρεση Οριστικοποίησης μέσα από την ίδια την εφαρμογή, χωρίς να προσέλθει στο σχολείο του. Όμως, θα πρέπει να το οριστικοποιήσει ξανά ΕΝΤΟΣ της προθεσμίας.


Για την υποστήριξη της διαδικασίας υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου το Λύκειο θα παραμείνει ανοιχτό την Τετάρτη 21 Ιουλίου και την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021. Επίσης το σχολείο θα είναι ανοιχτό και στην προγραμματισμένη του εφημερία την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021.


περισσότερα ...


Το Blog του Κεραυνού Πολιτιστκός Σύλλογος Φιλαρμονικός Σύλλογος  Η Ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Θεσπρωτικού