Τρίτη εκπαιδευτική επίσκεψη εκπαιδευτικών

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου συντονίζει πρόγραμμα Erasmus+KA1 με τίτλο:


«Διαμορφώνοντας ένα Σύγχρονο, Συμπεριληπτικό Σχολείο με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό».

 

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα εξής σχολεία:

ΓΕ.Λ.ΚΑΤΣΙΚΑ, ΓΕ.Λ. ΠΕΔΙΝΗΣ, ΓΕ.Λ. ΔΟΛΙΑΝΩΝ (Ν. Ιωαννίνων),

ΓΕ.Λ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ, ΓΕ.Λ. ΛΟΥΡΟΥ (Ν. Πρέβεζας),

ΓΕ.Λ. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, ΓΕ.Λ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ (Ν. Θεσπρωτίας),

ΓΕ.Λ. ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ (Ν. Άρτας).

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν διεθνικές συναντήσεις στην Τσεχία (Πράγα), την Ιταλία (Φλωρεντία) και στη Φινλανδία (Ελσίνκι).


Στο διάστημα 15-21/04/2018 πραγματοποιήθηκε η τρίτη εκπαιδευτική επίσκεψη εκπαιδευτικών της Περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο του προγράμματος, στο Ελσίνκι με θέμα: «Structured Educational Visitand Training Seminar in Finland» όπου συμμετείχαν 125 εκπαιδευτικοί από 18 χώρες της Ευρώπης και από τη Μογγολία, μεταξύ αυτών και 8 εκπαιδευτικοί από την Περιφέρεια Ηπείρου. Η συνάντηση είχε ως στόχο τη γνωριμία με το Εκπαιδευτικό Σύστημα και την κουλτούρα της φινλανδικής κοινωνίας. Για τον σκοπό αυτό υλοποιήθηκαν σεμινάρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε φινλανδικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η ελληνική αποστολή επισκέφθηκε τα εξής σχολεία:

1. OMNIA INTERNATIONAL (Επαγγελματικό Λύκειο)

2.KAITAAN KOULU (Γυμνάσιο) και

3.TAPIOLAN KOULU JA LUKIO (Γενικό Λύκειο).

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη λειτουργία των φινλανδικών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να συμμετάσχουν σε εργαστήρια και παραδόσεις μαθημάτων, να συνομιλήσουν με Φινλανδούς εκπαιδευτικούς και μαθητές και να αντλήσουν πολλές πληροφορίες και εμπειρίες. Παράλληλα εργάστηκαν σε διεθνικές ομάδες και έτσι ήρθαν σε επαφή με εκπαιδευτικούς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με εκπαιδευτικά θέματα δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο προϋποθέσεις για μελλοντικές συνεργασίες.


Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί:

Αναγνώστου Βιβή που συμμετείχε στη συνάντηση στην Ιταλία και

Λάμπρου Κωνσταντίνος που συμμετείχε στη συνάντηση στη Φιλανδία.


Με την επιστροφή τους στην Ελλάδα οι συμμετέχοντας ενημέρωσαν τους υπολοίπους συναδέλφους στα σχολεία τους με ειδικές παρουσιάσεις και αντίστοιχο υλικό.


Επί πλέον υλικό από τη δομημένη εκπαιδευτική επίσκεψη στα σχολεία της Φινλανδίας


pdf-image

Αναλυτική περιγραφή της επίσκεψης του κ. Λάμπρου

Το Blog του Κεραυνού Πολιτιστκός Σύλλογος Φιλαρμονικός Σύλλογος  Η Ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Θεσπρωτικού