Μαζί για την Ευρώπη

 

 

 

Στο διάστημα 30/11/2017 - 6/12/2017 πραγματοποιήθηκε στην krzy?owa της Πολωνίας το μαθητικό πρόγραμμα ανταλλαγής νεολαίας του Erasmus+  Together for Europe με θέμα Προσφυγιά και μετανάστευση.


A


Στο πρόγραμμα πήραν μέρος μαθητές από την Ελλάδα, την Πολωνία και την Γερμανία. Την χώρα μας εκπροσώπησαν 10 μαθητές του ΓΕΛ Θεσπρωτικού της Γ' και Β' Λυκείου, με την συνοδεία δύο υπευθύνων καθηγητών.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής, να παρουσιάσουν την κατάσταση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα αλλά και να γνωρίσουν την κατάσταση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Παράλληλα, τους δόθηκε η δυνατότητα να κατανοήσουν την αξία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της συμμετοχής στα κοινά.


2

Τέλος, στην προσομοίωση του ευρωπαϊκού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε, είχαν την ευκαιρία για μια ημέρα να γίνουν αρχηγοί κρατών μελών της Ε.Ε και να υπερασπιστούν τις πολιτικές των χωρών απέναντι στο ζήτημα, είτε ως δημοσιογράφοι να παρουσιάσουν το γεγονός και να εξοικειωθούν με το ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα και γίγνεσθαι.

Το ΓΕΛ Θεσπρωτικού ελπίζει η συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό να ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όσους συμμετείχαν και ανανεώνει το ραντεβού για του χρόνου.

 

 Με εκτίμηση,

ΓΕΛ Θεσπρωτικού

Το Blog του Κεραυνού Πολιτιστκός Σύλλογος Φιλαρμονικός Σύλλογος  Η Ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Θεσπρωτικού