Green day



Στην προσπάθειά μας να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές γύρω από περιβαλλοντικά θέματα, οργανώσαμε αυτή την διδακτική επίσκεψη στον Αμβρακικό κόλπο, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 ως εξής:



-        στην γέφυρα της Σαλαώρας όπου οι μαθητές υπό την επίβλεψη των μελών του Φορέα Διαχείρισης Αμβακικού κόλπου, είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν με τηλεσκόπια και κυάλια κοινότητες αργυροπελεκάνων, φλαμίνγο και άλλα πουλιά που βιώνουν στις λιμνοθάλασσες του Αμβρακικού κόλπου.
-        στην παραλία της Σαλαώρας στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής δράσης «Εβδομάδα Εθελοντισμού Let?s do it Greece» οι μαθητές με τα μέλη του Φορέα Διαχείρισης και την υποστήριξη του Δήμου Αρταίων (διάθεση εξοπλισμού και παρουσία της Αντιδημάρχου Αρταίων για τον Εθελοντισμό Άννας Κουτρούμπα) πραγματοποίησαν καθαρισμό της παραλίας.



-        στην λουρονησίδα Αμβρακικού κόλπου ? Λιμνοθάλασσα Τσουκαλιό πραγματοποίησαν πεζοπορία και γνώρισαν βιωματικά την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του Αμβρακικού κόλπου.
-        στην Κορωνησία ξεναγήθηκαν στη λιμνοθάλασσα Λογαρού, στο Βυζαντινό μνημείο το Γεννέσιον της Θεοτόκου και στο Λιμάνι.  
Οι εντυπώσεις και τα συναισθήματα που ανέπτυξαν τα παιδιά από τη Διδακτική Επίσκεψη υπήρξαν εμφανώς έντονα, τα σχόλιά τους πολύ θετικά και ο ενθουσιασμός τους πολύ μεγάλος, με αποτέλεσμα ο αρχικός στόχος να θεωρείται ότι επιτεύχθηκε.
Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου και το Δήμο Αρταίων.
Το Blog του Κεραυνού Πολιτιστκός Σύλλογος Φιλαρμονικός Σύλλογος  Η Ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Θεσπρωτικού