O τρόπος του Συμβουλίου

 

O ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


(The way of Council)


Το Λύκειο Θεσπρωτικού την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου συμμετείχε στο πρόγραμμα : Ο Τρόπος του Συμβουλίου. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από το Γερμανικό ινστιτούτο Κρόιτσμπεργκ για τα παιδιά και τους νέους και από την Αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία Inter Alia, με την γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

 

 

Οι μαθητές των Α? και Β? τάξεων του σχολείου μας είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν δημοκρατικές πρακτικές (το δικαίωμα της ψήφου, δικαίωμα στην υποψηφιότητα, κοινωνική δράση, εθελοντισμός, Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών) και ευκαιρίες συμμετοχής (Ευρωπαϊκή κινητικότητα νέων, ανταλλαγές νέων, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες).

 

 

Πολλοί μαθητές του σχολείου μας εκδήλωσαν ενδιαφέρον εθελοντικά να σχηματίσουν ομάδα εργασίας με σκοπό να ανταλλάξουν απόψεις και να προτείνουν και να σχεδιάσουν μια μελλοντική δράση για την κοινότητά τους. Η συγκεκριμένη ομάδα θα δουλέψει για την εκπόνηση της δομής του συμβουλίου καθώς και την δράση στην οποία θα καταλήξουν για την κοινότητά τους.

 

 

Η δομή του συμβουλίου καθώς και η δράση θα παρουσιαστούν σε ανοιχτή εκδήλωση με την παρουσία τοπικών φορέων. Το κοινό και οι υπόλοιπες ομάδες θα βαθμολογήσουν την κάθε ιδέα. Η νικήτρια ιδέα θα υλοποιηθεί με συνεργασία του συμβουλίου και των διοργανωτών. Ο σύλλογος εκπαιδευτικών του σχολείου μας εύχεται καλή επιτυχία στην οργάνωση και υλοποίηση του Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας.

 

 

Λάμπρου Κ.

Το Blog του Κεραυνού Πολιτιστκός Σύλλογος Φιλαρμονικός Σύλλογος  Η Ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Θεσπρωτικού