Εκπαιδευτική Επίσκεψη στα Ιωάννινα

 

στο εργαστήριο Εικονικής Πραγματικότητας του Παιδαγωγικού Τμήματος και στο Φυσικό Τμήμα

(20 Μαρτίου 2015)

 

Στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες και πέρα από τα όρια της σχολικής αίθουσας και του σχολικού εργαστηρίου, οργανώσαμε αυτή την διδακτική επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 ως εξής :

στην «Αίθουσα πειραμάτων επίδειξης» στο Τμήμα Φυσικής (κ. Δούβαλης), όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρόγραμμα βασισμένο στο γνωστικό τους επίπεδο, συμμετέχοντας σε πειράματα από τις περιοχές της Μηχανικής, της Θερμότητας, της Κυματικής, της Οπτικής, του Ηλεκτρισμού, της Σύγχρονης Φυσικής και της Φυσικοχημείας και να διευκρινίσουν απορίες και ερωτήματα.

στο «Εργαστήριο Εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας στην Εκπαίδευση» στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (κ. Μικρόπουλος), όπου τους παρουσιάστηκε από τον κ. Βρέλλη διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό σχετικό με ηφαίστεια, σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές, καθώς και με τους τρόπους προφύλαξης από αυτές.

Οι μαθητές έκαναν ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις και εύστοχες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής τους με τα πειράματα και τις διαδραστικές εφαρμογές. Οι εντυπώσεις και τα συναισθήματα που ανέπτυξαν τα παιδιά από τη Διδακτική Επίσκεψη υπήρξαν εμφανώς έντονα, ενώ τα σχόλιά τους πολύ θετικά, με αποτέλεσμα ο αρχικός στόχος να θεωρείται ότι επιτεύχθηκε.

Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους στο Πανεπιστήμιο, που μας δέχτηκαν.

Κ. Λάμπρου

 

 

 

Φωτογραφίες

Μπόμπορη Θεοδώρα

Το Blog του Κεραυνού Πολιτιστκός Σύλλογος Φιλαρμονικός Σύλλογος  Η Ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Θεσπρωτικού