30η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος

 




Το Γενικό Λύκειο Θεσπρωτικού θα συμμετάσχει στην Επετειακή 30η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 19 έως 21 Δεκεμβρίου 2014...

 

Το σχολείο θα εκπροσωπήσει η Αποστολία Κολιού, μαθήτρια της Α΄ Τάξης και η Θεοδώρα Μπόμπορη, μαθήτρια της Β΄ Τάξης. Συνοδός εκπαιδευτικός θα είναι η Κοψάρη Άννα, φιλόλογος.

 

Η επετειακή 30η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής είναι μια μοναδική εκδήλωση που θα συγκεντρώσει περισσότερους από 150 νέους από την Ευρώπη στη Θεσσαλονίκη. Οι συμμετέχοντες θα γνωριστούν, θα συζητήσουν επίκαιρα θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής , θα εκφράσουν τις απόψεις τους και θα βιώσουν μια εμπειρία μη τυπικής και άτυπης μάθησης, με έμφαση στην ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη.

 

Γλώσσα εργασίας της Συνδιάσκεψης είναι η αγγλική.

 

Δομικά Στοιχεία: Την πρώτη ημέρα οι συμμετέχοντες από τις αποστολές των σχολείων χωρίζονται σε επιτροπές και μέσα από δραστηριότητες γνωρίζονται μεταξύ τους και δένονται σαν ομάδα.

 

Τη δεύτερη μέρα διεξάγονται οι συζητήσεις στις επιτροπές, οι οποίες καταλήγουν ομόφωνα σε ένα Ψήφισμα ανά επιτροπή.

 

Την Τρίτη ημέρα παρουσιάζονται στην Ολομέλεια τα ψηφίσματα όλων των επιτροπών και ακολουθεί διάλογος με βάση αυτά, ώστε να επικυρωθούν ή όχι από το σύνολο των αποστολών των σχολείων.

 

Όσα ψηφίσματα εγκριθούν από την Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης θα αποτελέσουν τις προτάσεις των νέων μαθητών και θα αποσταλούν από το Ε.Κ.Ν.Ε. σε πολιτικούς και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

 

Από την κριθείσα άρτια παρουσία τους στη 30η Εθνική Συνδιάσκεψη, πρόκειται να επιλεγούν 7 μαθητές που θα στελεχώσουν την ελληνική αποστολή στη 78η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2015 στη Σμύρνη με τη συμμετοχή νέων από όλη την Ευρώπη.

 

Οι Εθνικές Συνδιασκέψεις Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.



Σχετικα με το Ευρωπαϊκο Κοινοβουλιο Νεων

 


Το Blog του Κεραυνού Πολιτιστκός Σύλλογος Φιλαρμονικός Σύλλογος  Η Ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Θεσπρωτικού