Άσκηση Ετοιμότητας

 

Την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών σε συνεργασία με τον Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσπρωτικού, πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας στο σχολείο μας.

 

 

Στα πλαίσια της άσκησης οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πως πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση σεισμού και εκκένωσαν το κτίριο σύμφωνα με το σχέδιο ασφαλείας του κτιρίου.

Η Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989 και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου, με το σκεπτικό ότι ο άνθρωπος είναι αδύνατον να κυριαρχήσει στις δυνάμεις της φύσης, είναι όμως δυνατόν να μειώσει τις καταστροφικές τους συνέπειες.

Οι φτωχές και αναπτυσσόμενες χώρες υφίστανται τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και δυσβάστακτες ζημιές, εξαιτίας της έλλειψης υποδομών, αλλά και τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πλημμύρες, τσουνάμι, κατολισθήσεις και ξηρασία).

Η πολιτεία θέσπισε θεσμικούςφορείς που αναλαμβάνουν το συντονιστικό ρόλο και τον έλεγχο δράσεων πρόληψης, πρόβλεψης, και διαχείρησης κρίσεων και εκτάκτων φαινομένων. Τέτοιοι οργανισμοί κοινής ωφέλειας, είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  και ο  Ο.Α.Σ.Π. 

Κάνε κλικ στην παραπάνω εικόνα για παρακολουθήσεις μια διαδραστική εκπαιδευτική ενημέρωση

Το Blog του Κεραυνού Πολιτιστκός Σύλλογος Φιλαρμονικός Σύλλογος  Η Ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Θεσπρωτικού