Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Ευρετήριο Άρθρου
Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Σελίδα 2
Όλες οι Σελίδες

 

 

 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθετεί (ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου») την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα συνδέεται κάθε σχολική χρονιά με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίου που όμως θα υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό.

 

Βόλλεϋ

 

Ο θεματικός άξονας του Σχολικού Έτους 2014-2015 είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».


Συνεργασία

 

Σε κοινή εκδήλωση στις 6 Οκτωβρίου Γυμνάσιο και Λύκειο οργάνωσαν μαζί εκδηλώσεις με κεντρικό μήνυμα το Ρατσισμό και τη διαφορετικότητα.

Διοργανώθηκαν αθλητικοί αγώνες, ομάδες παιδιών δημιούργησαν αφίσες με συνθήματα και παρουσιάστηκε η έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 και προβλήθηκε η έννοια της ισότητας, της συνεργασίας και του Ολυμπισμού.

 

Έναρξη Ολυμπιακών Αγώνων

 


 

 

 

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στοχεύει:

  • Στην ουσιαστική σύνδεση του Σχολικού Αθλητισμού, τόσο με την "Αθλητική", όσο και τη γενικότερη "Παιδεία", προετοιμάζοντας τους αυριανούς ενεργούς δημοκρατικούς πολίτες.
  • Στη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των μαθητριών - όχι μόνο των λίγων ταλαντούχων, αναδεικνύοντας τη χαρά της αθλητικής συμμετοχής χωρίς τον ανταγωνισμό και το άγχος της διάκρισης.
  • Στην σύνδεση της "Άθλησης" με την "Υγεία" και την ανάδειξη της σπουδαιότητας της στην ισορροπημένη ψυχοσωματική ανάπτυξη των μαθητών και των μαθητριών.

 

 

 

Φωτογραφίες

Μπόμπορη Θεοδώρα

Μαθήτρια Β' Λυκείου

 

Κάνε κλικ στην επάνω εικόνα για να διαβάσεις πως βίωση η Λυδία

εκείνη τη μέρα

Το Blog του Κεραυνού Πολιτιστκός Σύλλογος Φιλαρμονικός Σύλλογος  Η Ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Θεσπρωτικού