Καθαρισμός Δρόμου στο Ριζοβούνι

Ευρετήριο Άρθρου
Καθαρισμός Δρόμου στο Ριζοβούνι
Σελίδα 2
Όλες οι Σελίδες

 

Οι μαθητές του Λυκείου σε οικολογικές δραστηριότηττες

Του Δράκου Χαράλαμπου30 Σεπτεμβρίου. ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ του Λύκειου Θεσπρωτικού ο αντιδήμαρχος  μαζί με τον λυκειάρχη κ. Σταυρόπουλο συμφώνησαν να γίνει καθαριότητα στην περιοχή του κεντρικού ασφαλτοστρωμένου δρόμου Ριζοβουνίου-Θεσπρωτικού.

 


CLEAN

 

Ο αντιδήμαρχος  μαζί με τον λυκειάρχη κ. Σταυρόπουλο Βασίλη στην καθαριότητα του δρόμου,
στο Ριζοβούνι (συνοικισμός Αγίας Παρασκευής).
Όσοι περνούσαν με τα αυτοκίνητα σταματούσαν και ρωτούσαν τι ?γίνεται. Βλέποντας όμως τις
εργασίες έλεγαν «Μπράβο», «Να και κάτι καλό»?.
Ελπίζουμε να συνεχιστούν αυτές οι προσπάθειες.

 

 

Οι μαθητές του Λυκείου, πρωί-πρωί φόρεσαν τα γάντια τους, πήραν τις σακούλες και στρώθηκαν στην δουλειά. Μια εργασία καθαρά εθελοντική, μια εργασία που έχει βαθύτερο νόημα και καλλιέργεια, ανάλογη των ανθρώπων εκείνων που έχουν παιδεία και πνεύμα πολιτισμού. Με χαρούμενες φωνές και με γέλια οι μαθητές μάζευαν τα σκουπίδια και συζητούσαν ευχάριστα θέματα. Είδαμε ακόμη-ακόμη τον λυκειάρχη μαζί με τους καθηγητές του λυκείου να μαζεύουν τα σκουπίδια και να καθαρίζουν τον κεντρικό αυτό δρόμο.

 

Αφίσες στις κολώνες και σε διάφορα άλλα σημεία, που ο καθένας κολλάει λες κι είναι το σπίτι του, σακούλες πεταμένες στους δρόμους, χαρτιά και ένα σωρό σκουπίδια οι μαθητές με υπομονή μάζευαν για να μείνει καθαρή η πόλη, καθαρή η φύση μας.

 

Τέτοιες ενέργειες δεν θέλουν χρήματα, δεν θέλουν προγράμματα και πακέτα. Είναι απλές ενέργειες της καθημερινής ζωής, ενέργειες που μας κάνουν να αισθανόμαστε και να ζούμε πιο καλύτερα. Απλή συνεννόηση χρειάζεται των διαφόρων αρχών και Φορέων της πόλης.

 

Δεν είναι μόνο η ομορφιά που επανέρχεται στο τοπίο από μια καθαρή εικόνα, δεν είναι η περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής μας, το κέρδος δεν είναι μόνο αυτά. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι τα παιδιά του Λυκείου μαθαίνουν και συνηθίζουν στην καθαριότητα, αλλά και στην ομαδική εργασία.

 

Με την ευκαιρία να θυμίσουμε σε μερικούς συμπολίτες μας να μη πετάνε πια σκουπίδια στο ποτάμι ή στα κανάλια, όπως παλιά, να μη πετάνε τα ψόφια πρόβατα μέσα στα ποτάμια, να έχουμε καθαρό περιβάλλον. Το περιβάλλον είναι πολύτιμο για μας τους ίδιους πρώτα απ? όλα και μετά και για τους άλλους. Αν δεν δούμε αυτή τη γη σαν το σπίτι μας και την μολύνουμε, όλες οι αντίστοιχες ενέργειες θα επιστρέψουν σε βάρος μας.


Το Blog του Κεραυνού Πολιτιστκός Σύλλογος Φιλαρμονικός Σύλλογος  Η Ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Θεσπρωτικού