Καθαρισμός Δρόμου στο Ριζοβούνι - Σελίδα 2

Ευρετήριο Άρθρου
Καθαρισμός Δρόμου στο Ριζοβούνι
Σελίδα 2
Όλες οι Σελίδες




Το παραπάνω θέμα έχει πολλές προεκτάσεις βαθιά στον χρόνο. Η ηλικία μας, αλλά και οι παλιότεροι από εμάς κάναμε παρόμοιες εργασίες. Θυμόμαστε ότι όταν ήμασταν στο Γυμνάσιο, οι καθηγητές μας πήγαιναν στο βουνό της Κακής Ράχης και φυτεύαμε τότε την βόρειο πλευρά του βουνού, εθελοντικά. Αυτά τα κυπαρίσσια που είναι τώρα εκεί τα έχουν φυτέψει μαθητές και μόνον. Ο καθένας μας είχε πάρει από ένα τσαπί ή ένα φτυάρι και σκάβαμε τους λάκκους. Τώρα, μετά από σαράντα χρόνια, αυτά τα δένδρα έχουν γίνει δάσος.

 

Όσον αφορά το θέμα του εθελοντισμού, τηρείται απόλυτα. Κανείς δεν εξαναγκάστηκε να δουλέψει, αλλά οι μαθητές ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του λυκειάρχη τους και του αντιδημάρχου και έγινε αυτή η επαινετή εργασία.

 

Μακάρι να συνεχιστεί κ. αντιδήμαρχε και κ. λυκειάρχη αυτή η εθελοντική εργασία της καθαριότητας και σε άλλες περιοχές, αλλά και σε άλλους τομείς (όπως αναφέραμε π.χ. για την δεντροφύτευση κλπ).

 

Εμείς, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ένα μεγάλο «Μπράβο»!!!

 

Αυτή ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που ομορφαίνει την ζωή μας, που μας γεμίζει με συναισθήματα και καλλιεργεί την ομαδική εργασία των παιδιών μας. Πολύ θέλουμε να ξαναδούμε ανάλογες ενέργειες?

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο http://zirosgr.blogspot.com





Το Blog του Κεραυνού Πολιτιστκός Σύλλογος Φιλαρμονικός Σύλλογος  Η Ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Θεσπρωτικού