Τελετή Ονοματοθεσίας του σχολείου - Σελίδα 4

Ευρετήριο Άρθρου
Τελετή Ονοματοθεσίας του σχολείου
Σελίδα 2
Σελίδα 3
Σελίδα 4
Όλες οι Σελίδες




 

Στη συνέχεια προσεκλήθη στο βήμα η διευθύντρια ΔΔΕ Πρέβεζας κυρία Βασιλική Σφονδύλη, η οποία σε ένα σύντομο χαιρετισμό ανέφερε τα εξής:

 


 

«Κυρίες και κύριοι,

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Θεσπρωτικού, κ. Νάσση Φρειδερίκη και τη Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Θεσπρωτικού, κ. Φίντζου Δήμητρα για την πρόσκλησή τους να παραβρεθώ σήμερα σ΄αυτή την ιδιαίτερη και ξεχωριστή εκδήλωση των δύο σχολείων.

Είναι ξεχωριστή αφού πρόκειται να τιμηθούν δύο άνθρωποι για την προσφορά τους, στα δύο σχολεία επί σειρά ετών:

Η κ. Ευστρατία Ζορμπά-Τσόγκα και

Ο κ. Βασίλειος Ζορμπάς

Η πολιτεία ανταποδίδοντας και αναγνωρίζοντας τη γενναιοδωρία και το μεγαλείο ψυχής τους προσδίδει το όνομά τους στα δύο σχολεία ως:

 

Γυμνάσιο Θεσπρωτικού- Ευστρατία Ζορμπά-Τσόγκα

Γενικό Λύκειο Θεσπρωτικού- Βασίλειος Ζορμπάς

 

κ. Ευστρατία Ζορρμπά-Τσόγκα,

 

το παράδειγμά σας αποτελεί πηγή έμπνευσης και πρότυπο προς μίμηση.

Ιδιαίτερα τώρα, που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, άνθρωποι φωτισμένοι και μεγαλόψυχοι, όπως εσείς, διδάσκουν με τις πράξεις τους, την αξία της προσφοράς.

Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ θερμά.

Να είστε πάντα καλά.»

 Ακολούθησε η ανάγνωση των επιστολών των μικρών μαθητών του Γυμνασίου και του ΓΕΛ προς τη δωρήτρια και η κυρία Ζορμπά ανέβηκε στο βήμα καταφανώς συγκινημένη. Σε ένα σύντομο και λιτό χαιρετισμό ευχαρίστησε τις διευθύντριες των σχολείων και το Δήμο για την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, τους μαθητές και όλους τους παρευρισκόμενους για την τιμή, η οποία της προσεγένετο, και υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των μαθητών με όλες τις τις δυνάμεις.


 

 

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα προς τιμή της κ. Ζορμπά


Την εκδήλωση εντός της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του σχολείου έκλεισε η χορωδία των μαθητών με μαέστρο το θεολόγο καθηγητή Βασίλειο Οικονόμου με κάλαντα από όλη την Ελλάδα.

Κατόπιν άπαντες οι παρευρισκόμενοι εξήλθαν στον αύλειο χώρο, όπου ο Δήμαρχος μαζί με την κυρία Ζορμπά έκαναν, κάτω από τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων, τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης επιγραφής με τα νέα ονόματα των σχολείων. Η φιλαρμονική παιάνισε τον εθνικό ύμνο και η μικρή αυτή τελετή, ελάχιστο δείγμα της ευγνωμοσύνης όλης της κοινωνίας του Θεσπρωτικού και της ευρύτερης περιοχής του έλαβε τέλος.

 

 

Κείμενο: Γυμνάσιο και ΓΕΛ Θεσπρωτικού

Φωτογραφίες: Ίνα Καραντζοπούλου & Μάρθα Μπάουρ

Video: Μάρθα Μπάουρ



Το Blog του Κεραυνού Πολιτιστκός Σύλλογος Φιλαρμονικός Σύλλογος  Η Ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Θεσπρωτικού