Ημερίδα του ΚΠΕ Φιλιππιάδας με τίτλο: «Οι ντόπιες ποικιλίες σπόρων: σύμβολο για τη διατήρηση της ζωής»

 

 

 

Ημερίδα του ΚΠΕ Φιλιππιάδας, στα πλαίσια των δράσεών του για Δια Βίου Μάθηση, με τίτλο: «Οι ντόπιες ποικιλίες σπόρων: σύμβολο για τη διατήρηση της ζωής», Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας, οργανώνει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, Ημερίδα  που θα αφορά την διάσωση, διατήρηση και αναδιανομή των παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων, με θέμα:

«Οι ντόπιες ποικιλίες σπόρων: σύμβολο για τη διατήρηση της ζωής»

Οι σπόροι είναι αγαθό της φύσης το οποίο πέρα από τη βάση της  παραγωγικής διαδικασίας αποτελεί κομμάτι της ιστορίας, της παράδοσης και του πολιτισμού και συνδέεται άμεσα με τη βιοποικιλότητα, την οικονομία και την ιστορία κάθε τόπου.

Η εκδήλωση έχει στόχο:

- Να συμβάλλει στη διάσωση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών σπόρων καθώς και της γνώσης γύρω από αυτούς που έχει μεταφερθεί από γενιά σε γενιά.

-Να προμηθευτούν οι καλλιεργητές σπόρους μέσω της ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών λαχανικών, σιτηρών κ.λ.π.

-Να γίνει ανταλλαγή απόψεων, πληροφοριών, γνώσεων και εμπειριών.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την τοπική ομάδα της κοινότητας «Πελίτι», στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Φιλιππιάδας (Παιδόπολη λίμνης Ζηρού) και  θα είναι ανοικτή για το κοινό.

 

Από http://www.kpefilippiadas.gr/

Το Blog του Κεραυνού Πολιτιστκός Σύλλογος Φιλαρμονικός Σύλλογος  Η Ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Θεσπρωτικού