Μήνυμα αγιασμού Δ/ντριας Δ.Δ.Ε. Ν. Πρέβεζας

                                                                                          Πρέβεζα, 11-9-2013

Αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές και μαθήτριες

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θέλω να σας καλωσορίσω στο σχολείο και να σας ευχηθώ

μια χρονιά δημιουργική, μια χρονιά επιτυχιών, διακρίσεων και προόδου.

Είναι γεγονός ότι ξεκινά μια δύσκολή χρονιά ίσως η πιο δύσκολη των τελευταίων ετών καθώς συμπίπτει με την εξάπλωση των επιπτώσεων της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην οποία έχει περιπέσει η χώρα μας.

Ταυτόχρονα όμως επειδή ο Σεπτέμβρης ανέκαθεν αποτελούσε την αφετηρία του νέου σχολικού έτους, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με έννοιες που εμπνέουν προσμονή και ελπίδα, όπως είναι οι προσδοκίες και τα όνειρα των παιδιών.

Βιώνοντας έντονα αυτή την αντίφαση, όσοι υπηρετούμε στην εκπαιδευτική κοινότητα, αισθανόμαστε σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, το ηθικό χρέος να σταθούμε δίπλα σε σας, τους μαθητές και τους γονείς τους, που δικαιολογημένα νιώθετε «μετέωροι» μετά τις προωθούμενες αλλαγές στο χώρο της Δ/θμιας Εκπ/σης.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι μας, από το προσωπικό και τη διεύθυνση κάθε σχολικής μονάδας ως τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Πρέβεζας και εμένα προσωπικά, είμαστε διατεθειμένοι να αγωνιστούμε μαζί σας για να υπερβούμε από κοινού τις όποιες δυσκολίες ενσκήψουν κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σ΄ αυτό θα μας καθοδηγήσει σωστά ο κοινός στόχος μας, η πρόοδος και το μέλλον των παιδιών μας, όπως μόνο μέσω του αγαθού της Παιδείας μπορούν να επιτευχθούν.

Ωστόσο, πρέπει να ομολογήσουμε ότι και το έργο των εκπ/κών καθίσταται ολοένα και δυσχερέστερο, αφού το «περιβάλλον» μέσα στο οποίο εργάζονται, διαρκώς μεταβάλλεται, γίνεται ασφυκτικότερο και σε ορισμένες περιπτώσεις καταρρέει κάτω από το βάρος της αβεβαιότητας και της υποβάθμισης των όρων και των συνθηκών εργασίας.

Θεωρώ αναγκαίο να απευθύνω μήνυμα στήριξης και σε σας τους συναδέλφους που οι αντοχές σας δοκιμάζονται φέτος από διαδικασίες πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της Εκπ/σης στην Ελλάδα.

Εσείς λοιπόν, οι κύριοι φορείς της Παιδείας σ΄ αυτή τη χώρα, προς ενθάρρυνση των μαθητών σας και των γονιών τους, ανασυντάξτε τις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές σας δυνάμεις και γίνετε, για μια φορά ακόμα, πρωτοπόροι και καθοδηγητές στο παιδαγωγικό και επιστημονικό σας έργο.

Να είστε βέβαιοι ότι η Δ/νσή μας θα σας παρέχει απρόσκοπτα τη βοήθειά της, προκειμένου να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η ανεκτίμητη αυτή προσφορά σας στο κοινωνικό σύνολο.

Γιατί το Σχολείο και η Παιδεία που παρέχεται σ΄ αυτό είναι η ελπίδα για το μέλλον.

Οπλισμένοι όλοι με δύναμη και υπομονή θα καταφέρουμε, όπως οφείλουμε, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά μας και να δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο στην ευχή, που μοιάζει τώρα πιο αναγκαία από ποτέ, για

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ

Η Δ/ντρια Δ.Δ.Ε. Ν. Πρέβεζας

       Σφονδύλη Βασιλική

Το Blog του Κεραυνού Πολιτιστκός Σύλλογος Φιλαρμονικός Σύλλογος  Η Ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Θεσπρωτικού