Θεατρικό 25ης Μαρτίου - Σελίδα 3

Ευρετήριο Άρθρου
Θεατρικό 25ης Μαρτίου
Σελίδα 2
Σελίδα 3
Όλες οι Σελίδες

(περνάει ένας κύριος γρήγορα γρήγορα και η Εύα σηκώνεται και πάει να πέσει στα πόδια του για να ζητιανέψει)

ΕΥΑ: Σας παρακαλώ κύριε δώστε μου κάτι να ταΐσω το παιδί μου χήρα είμαι. Ο άντρας μου σκοτώθηκε στον πόλεμο και εγώ είμαι άρρωστη.

ΔΗΜ: Άσε μας κοπέλα μου. Η πρώτη ή η τελευταία είσαι που χάνεις κάποιο δικό σου;

ΕΥΑ: Σας παρακαλώ κύριε λυπηθείτε το παιδί μου!

ΔΗΜ: Άσε με σου λέω. Μην με ακουμπάς μπορεί να με κολλήσεις τίποτα!

ΕΥΑ: Σας παρακαλώ κύριε κάτι για το παιδί μου στα πόδια σας πέφτω ο άντρας μου ο Νίκος σκοτώθηκε για την ελευθερία της πατρίδας μας και εγώ δεν έχω να ταΐσω το παιδί μου.

ΔΗΜ:Ο άντρας σου ο Νίκος; (την κοιτάζει πιο προσεκτικά) Εύα εσύ είσαι;

ΔΗΜ: Εύα δεν με θυμάσαι; Ο Δημήτρης είμαι που πηγαίναμε μαζί σχολείο! Που καθόμουν στο διπλανό θρανίο και αντάλλαζες το βιβλίο με τον Νίκο!

ΕΥΑ: Δημήτρη , είσαι εσύ;

ΔΗΜ: Ναι, Εύα μου. Μετά από την έναρξη του πολέμου σαν τον κυνηγημένο είμαι! Τρέχω από δω από εκεί! Έχω γυρίσει όλα τα Βαλκάνια!

ΕΥΑ: Τι έγινε;

ΔΗΜ: Τι να σου εξηγώ τώρα. Εσύ;

ΕΥΑ: Άστα Δημήτρη μου! Άσχημο πράγμα ο πόλεμος!

ΔΗΜ: Μόνο άσχημο; Μακάρι να σταματήσει επιτέλους!

ΕΥΑ: (Σκύβει το κεφάλι, είναι έτοιμη να κλάψει)

ΔΗΜ: Βρε Εύα μην απελπίζεσαι!(την παίρνει αγκαλιά)Θυμάσαι όταν ήμασταν στο Λύκειο και μας είχαν βάλει εκείνη την εργασία για την 25η Μαρτίου; Αυτή η γυμνάστρια η Μαρκάκη;

ΕΥΑ:(ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ)

ΔΗΜ: Οι Έλληνες 400 χρόνια κάτω από τους Τούρκους ήταν και κατάφεραν να προσπεράσουν όλα τα εμπόδια. Έτσι θα γίνει και τώρα μην ανησυχείς!

ΕΥΑ: Άλλο τότε άλλο τώρα!

ΔΗΜ: Ποια η διαφορά; Μόνο τα όπλα άλλαξαν! Θα δεις θα τα καταφέρουμε!

ΕΥΑ: Δεν υπάρχουν σήμερα ήρωες! Δεν υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Ανδρούτσο ή τον Κολοκοτρώνη που θα δώσουν την ψυχή τους για την πατρίδα!

ΔΗΜ: Και ο άντρας σου που χάθηκε; Στον πόλεμο για την πατρίδα δεν χάθηκε; Αυτός δεν είναι Ήρωας; Ο κόσμος έχει αγανακτήσει! Εύα, γράφονται καινούργιες σελίδες στην ιστορία μας που είναι αντάξιες και του Διάκου και του Μπότσαρη! Εύα! Ο Άντρας σου , Εμείς γράφουμε τώρα την ιστορία. Κι αν χρειαστεί θα πληρώσουμε με την ζωή μας?? Αρκεί τα παιδιά μας να ζήσουν ελεύθερα.

ΕΥΑ: Μακάρι Δημήτρη. Μακάρι να μπει τέλος σε αυτό το μαρτύριο!

ΔΗΜ: Και τότε έτσι είχε γίνει! Μια χούφτα Ελλήνων κατάφερε να αναστήσει την Ελλάδα! Θα το δεις και τώρα αυτό θα γίνει. Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Στο χέρι μας είναι να ορίσουμε εμείς το μέλλον μας! Να Διδαχτούμε από τα λάθη μας! Οι λαοί στο τέλος θεριεύουν και ζητούν το δίκιο . και δίκαιη είναι μόνο η Λευτεριά! Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ !  (Δυνατά)

 

ΛΥΔΙΑ ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ

Μαθήτρια της Α΄Λυκείου Θεσπρωτικού



Το Blog του Κεραυνού Πολιτιστκός Σύλλογος Φιλαρμονικός Σύλλογος  Η Ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Θεσπρωτικού