Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στα πλαίσια Εβδομάδας Χημείας

Ευρετήριο Άρθρου
Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στα πλαίσια Εβδομάδας Χημείας
Video και Φωτογραφίες
Επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη
Όλες οι Σελίδες

 

 

 

 

 

Chemistry lab

 

  .... Ποτήρια του καφέ που «εξαφανίζονται», χάλκινα νομίσματα που μετατρέπονται σε «ασημένια» και «χρυσά», άλατα που καίγονται με τα γνωστά χρώματα των βεγγαλικών, μπαλόνια που εκρήγνυνται, αλλά και φουσκώνουν ανάποδα, λουλούδια και πλαστικά που γίνονται θρύψαλα, φλέβες που «κόβονται» κι όμως παραμένουν ανέπαφες, σύννεφα που σχηματίζονται και πολλά άλλα ......

 

Ναι είναι αλήθεια happy0030.

Αυτά και άλλα πολλά παρακολουθήσαμε την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στο Πανεπιστημίο Ιωαννίνων στα πλαίσια της Εβδομάδας Χημείας που διοργάνωσε το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προγραμμάτισε Εβδομάδα Χημείας από 26 έως 30 Μαρτίου, που αποτελείται από δύο διακριτές ενότητες:

1) ένα τριήμερο, 26 έως 28 Μαρτίου, αφιερωμένο στους μαθητές με την επίδειξη εντυπωσιακών πειραμάτων, (9:30 π.μ.-1:30 μ.μ. καθημερινά), στο Αμφιθέατρο ΙΙ του Τμήματος Χημείας.

2) ένα τριήμερο Συνέδριο (28 έως 30 Μαρτίου) Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Χημείας 2013. Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει 4 ομιλίες προσκεκλημένων ομιλητών, 50 σύντομες προφορικές ανακοινώσεις και 64 αναρτημένες ανακοινώσεις.

Οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης του σχολείου μας ήταν μεταξύ των 1.700 μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της Ηπείρου που παρακολούθησαν (και που μέχρι και τις 28 Μαρτίου θα παρακολουθήσουν) την επίδειξη των πειραμάτων.

Επίσης οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης των Χημικών, για τον τρόπο δράσης των αντιοξειδωτικών (Βιταμίνες C, E) που περιέχονται στα τρόφιμα (φρούτα, λαχανικά, κ.ά), από πού αντλεί ενέργεια ο οργανισμός μας (καύση ζάχαρης) κλπ.

 

1

 

 

3

 

5

 



Το Blog του Κεραυνού Πολιτιστκός Σύλλογος Φιλαρμονικός Σύλλογος  Η Ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Θεσπρωτικού