«Περιοδική Έκθεση 50 Χρόνια Asterix. Ο Γαλάτης ήρωας στη Νικόπολη»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Περιοδική Έκθεση 50 Χρόνια Asterix. Ο Γαλάτης ήρωας στη Νικόπολη»

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης φιλοξενεί για το χρονικό διάστημα 16 Ιουλίου ? 30 Σεπτεμβρίου 2012 την περιοδική έκθεση με τίτλο «50 Χρόνια Asterix. Ο Γαλάτης ήρωας στη Νικόπολη». Πρόκειται για μεταφορά και προσαρμογή της αρχικής έκθεσης «50 Χρόνια Asterix. Ο Γαλάτης ήρωας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης», που διοργάνωσε το 2009 το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και την εκδότρια εταιρεία των εντύπων του Asterix στην Ελλάδα, ΜΑΜΟΥΘ Κόμιξ, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους του Asterix.

            Το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης είναι το όγδοο κατά σειρά μουσείο, στο οποίο φιλοξενείται η έκθεση, η οποία έχει ήδη παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μάρτιος - Μάιος 2010), στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών (Οκτώβριος - Νοέμβριος 2010), στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού (Μάιος -Αύγουστος 2011), στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 2011), στο Aρχαιολογικό Mουσείο Δελφών (Δεκέμβριος ? Ιανουάριος 2012), στο Aρχαιολογικό Mουσείο Ηγουμενίτσας (Φεβρουάριος Μάρτιος), στο «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου (Απρίλιος ? Ιούνιος 2012) στη συνέχεια και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2012 θα φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας ενώ θα συνεχίσει το ταξίδι της στην Ελλάδα κάνοντας Χριστούγεννα στην Κρήτη?

Το κυρίως υλικό της έκθεσης περιλαμβάνει κάδρα αφιερωμένα στα τεύχη του Asterix, καμβάδες με γενικά στοιχεία για το κόμικ, καθώς και μία κατασκευή με ευχάριστες δραστηριότητες για τα παιδιά και όχι μόνο. Οι μικροί μας φίλοι καλό θα ήταν να φέρουν τις φωτογραφικές τους μηχανές για να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες με τον Asterix και τον Obelix. Πρόσθετο εποπτικό υλικό και χάρτινες φιγούρες των ηρώων του κόμικ θα ενσωματωθεί επιλεκτικά στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης, ώστε να υπάρχει σύνδεση της περιοδεύουσας έκθεσης με εκθέματα της ρωμαϊκής περιόδου του μουσείου. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν, επίσης, παλαιοτέρα τεύχη του περιοδικού σε έντυπη μορφή.

            Με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης θα γίνει προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Ο Asterix και η Κλεοπάτρα» στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης. Την έκθεση θα εγκαινιάσει η Προϊσταμένη της ΛΓ΄ ΕΠΚΑ, κα Χριστίνα Μερκούρη τη Δευτέρα 16.07.2012 στις 21.00 και θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας.

 

 

Το Blog του Κεραυνού Πολιτιστκός Σύλλογος Φιλαρμονικός Σύλλογος  Η Ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Θεσπρωτικού