Η Βία στα σχολεία

Ευρετήριο Άρθρου
Η Βία στα σχολεία
Η παρουσίαση
Όλες οι Σελίδες

 

 

 

 Ενημερωτική Εκδήλωση για τη Σχολική Βία

 

 

Με στόχο την πρόληψη και  αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ των  μαθητών, το ΓΕΛ Θεσπρωτικού διοργάνωσε ομιλία-συζήτηση στο πλαίσιο της πανελλήνιας ημέρας κατά της βίας στο σχολείο τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2012 , στις 9.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του λυκείου.

Ομιλήτρια ήταν η καθηγήτρια κ. Ντάκουλα Αικατερίνη, εξειδικευμένη σε θέματα   Σχολικής Ψυχολογίας - σχολικού εκφοβισμού, η οποία αναφέρθηκε στις διαστάσεις του φαινομένου αλλά και στους τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

PHOTOBIA

 

Βία σωματική, λεκτική, συναισθηματική, αλλά και ηλεκτρονική διαταράσσουν τόσο το σχολικό περιβάλλον, όσο και την ατομικότητα των παιδιών, όπως τονίστηκε στην ομιλία αλλά και στα βίντεο που ακολούθως προβλήθηκαν.

 

Απέναντι στα φαινόμενα αυτά, η σχολική Κοινότητα οφείλει να μην είναι απαθής, αλλά με ενεργό τρόπο, με γνώση και συνειδητοποίηση του πολυδιάστατου αυτού προβλήματος και τη συνεργασία όλων, να δίνει καθημερινά μικρές και μεγάλες μάχες.

 

Η καθιέρωση της 6ης Μαρτίου ως Ημέρας κατά της σχολικής βίας απηχεί τις διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο στα σχολεία και την ανάγκη να   το προλάβουμε και το αντιμετωπίσουμε άμεσα όλοι μας, σχολείο και γονείς.

 

Η υποδειγματική στάση και συμπεριφορά των μαθητών και η συμμετοχή τους στη συζήτηση που ακολούθησε συνετέλεσαν στη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης.


 


Το Blog του Κεραυνού Πολιτιστκός Σύλλογος Φιλαρμονικός Σύλλογος  Η Ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Θεσπρωτικού