Εκδρομή στην Κέρκυρα

 

0000

 

Το σχολείο μας πήγε μονοήμερη εκδρομή στην Κέρκυρα στο πανέμορφο νησί του Ιονίου πελάγους. Η εμπειρία μας ήταν γεμάτη με όμορφες εικόνες, αξέχαστες στιγμές και ζεστή φιλοξενία.

 

εικόνα Viber_2024-04-23_06-36-12-825

 

Η επίσκεψη μας στο σαπωνοποιείο ήταν μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία. Μας έδειξαν έμπειροι τεχνίτες  πολλά για την παρασκευή σαπουνιού και μας εξήγησαν με λεπτομέρεια τη διαδικασία παρασκευής σαπουνιού. Μάθαμε για τα διάφορα υλικά που χρησιμοποιούνται, όπως το ελαιόλαδο, το νερό, η σόδα και τα αιθέρια έλαια και είδαμε  από κοντά πώς φτιάχνονται τα χειροποίητα σαπούνια υψηλής ποιότητας.

 

εικόνα Viber_2024-04-23_06-36-22-991

 

Επισκεφτήκαμε επίσης το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, μια εμπειρία που μας άφησε γεμάτη γνώσεις και θαυμασμό για την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού.

Από την είσοδο στο κτήριο, εντυπωσιαστήκαμε  από την επιβλητική αρχιτεκτονική του, η οποία μαρτυρά την πλούσια ιστορία του. Το μουσείο φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή από αρχαιολογικά ευρήματα που χρονολογούνται από την προϊστορική εποχή έως και τα ρωμαϊκά χρόνια.


εικόνα Viber_2024-04-23_06-36-30-504

 

Επισκεφθήκαμε  το Λιστόν, την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θαυμάσαμε  τα επιβλητικά κτίρια και στη συνέχεια, περπατήσαμε στα καντούνια της Παλιάς Πόλης, χαζεύοντας στα μαγαζάκια με τα παραδοσιακά προϊόντα και τα σουβενίρ.

 

Φωτογραφίες - Κείμενο: Μαρία Μόσιαλου

Το Blog του Κεραυνού Πολιτιστκός Σύλλογος Φιλαρμονικός Σύλλογος  Η Ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Θεσπρωτικού